Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shounen anime ajánló

2020.09.06

One Piece 1999 - még fut  940 epizód

műfaj: akció, kaland, fantasy, shounen

one-piece.jpg

A történet egy fiatal kalózbandáról szól, egy kitalált világban a legendás kincset, a „One Piece”-t keresik. A főszereplő Monkey D. Luffy, útnak indul, hogy megszerezze a volt kalózkirály kincsét a One Piece-t és, hogy beteljesítse az álmát, ami a kalózkirállyá válás. Az útja során szegődnek hozzá a legénysége tagjai akiknek mind van egy-egy céljuk, amit el akarnak érni.

 

 

 

Dragon Ball 1984 - 1995 153 epizód

Dragon Ball Z 291 epizód, Dragon Ball Gt 64 epizód, Dragon Ball Kai 159 epizód, Dragon Ball Super 2015-2018 131 epizód

műfaj: akció, shounen, harcművészet

goku.jpg

A Dragon Ball Son Goku életét követi nyomon gyerekkori kalandjaitól kezdve egészen odáig, míg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát.

 

son-goku.jpg

 

 

 

 

 

Conan, a detektív 1996 - még fut   975 epizód

műfaj: thriller, shounen

conan.png

A főhős, Kudo Shinichi, 17 éves középiskolai diák, kitűnő tanuló, társaihoz képest kiemelkedő intelligenciával, aki szabadidejében a helyi rendőrség munkáját segíti. Egyik nyomozása során egy veszélyes bűnbandát próbál meg lefülelni, ám az akció balul sül el: csapdába csalják és leütik. Ellenfelei egy kísérleti mérget adnak neki, ami nem öli meg, csak visszaformálja testét 10 évvel korábbi állapotába. Hogy elrejtse személyazonosságát támadói elől, felveszi az Edogava Conan nevet. Továbbá beköltözik gyerekkori barátjához, Mori Ranhoz, és a magánnyomozó apjához, Mori Kogoróhoz, annak reményében, hogy megtalálja a támadóit. Mivel nyomozói képességei nem változtak, tovább folytatja a bűnügyek megoldását, amiben a szomszédjától és barátjától, Agasa professzortól kapott szerkezetek segítik. Mivel gyerekként nem vennék komolyan a felnőttek, általában Mori Kogoro nevében beszél (őt elaltatja és hangmodulátor segítségével utánozza a hangját). A babérokat így Kogoro aratja le, aminek köszönhetően az ő üzlete is fellendül. Emellett Conan-nek újra be kellett iratkoznia általános iskolába, ahol három osztálytársával alkotja az Ifi Detektívek-et.

 

 

 

 

Naruto 2002-2007 220 epizód

műfaj: akció, kaland, fantasy, shounen, harcművészet

naruto.png

A sorozat cselekménye címadó szereplőjének, Uzumaki Narutónak, egy heves és hiperaktív kamasz ninjatanoncnak a kalandjait követi nyomon, akinek eltökélt célja, hogy falujának legjobb harcosa és vezetője lehessen. A fiú testében a rettegett kilencfarkú rókadémon raboskodik, ami 12 évvel a történet kezdete előtt megtámadta Avarrejtek (Konohagakure) ninják lakta faluját, és számos életet kioltott. A falu vezetője, a negyedik hokage saját életét feláldozva állította meg a bestiát, amit az újszülött Naruto testébe zárt. Emiatt a falusiak kiközösítették Narutót, mintha ő maga lenne a rókadémon. A történet Naruto és barátai fejlődését követi nyomon, ahogyan ninja tudásukat fejlesztik, egymással való kapcsolatuk alakulását és azt, hogy múltjuk hogyan befolyásolja sorsukat és személyiségük fejlődését.

 

Naruto Shippuuden 2007-2017 500 epizód

műfaj: akció, kaland, fantasy, shounen, harcművészet

8bac696acb028ab1a8b7b2cc545aa2c4.jpg

A Naruto cselekménye után 2 és fél évvel játszódik.

 

 

 

Bleach 2004-2012 366 epizód (2021)

műfaj: kaland, akció, shounen, természetfeletti

ichigo.jpg

A Bleach nyomon követi Kurosaki Ichigo történetét, miután megszerezte egy halálisten (shinigami), Kuchiki Rukia erejét. Megszerezve ezen képességét kénytelen vállalni a feladatot, hogy megvédje az embereket a gonosz lelkektől, a lidércektől és a halott emberek lelkét továbbküldje a túlvilágra, a Lelkek Világába.

 

 

 

 

 

Fairy Tail 2009-2019 328 epizód

műfaj: kaland, fantasy, shounen

                               fairy-tail.jpg

A történet Fiore Királyságában játszódik, egy semleges országban, melyet 17 millióan laknak. Ez a mágia világa, itt a mágiát veszik és adják mindennap, az emberek életének szerves része. És vannak, akiknek a mágia használata a foglalkozása, ezeket az embereket nevezik varázslóknak. A varázslók különböző céhekbe tartoznak, és megbízások alapján végzik a munkájukat. Az országon belül több céh is létezik. Egy bizonyos városban, van egy bizonyos céh, egy céh, melyben már számos legenda született és továbbra is születni fog, ez a Fairy Tail. A történet főhőse, Natsu a sárkány mesterét, Igneelt keresi, aki évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. Így találkozik Lucyval, akinek egy kaland során felajánlja hogy csatlakozzon a Fairy Tailhez. Lucy természetesen igent mond, s megkezdődnek a kalandok. Lucy megismerkedik a céh többi tagjával is, köztük Gray-jel és Erzával, a történet másik két főszereplőjével, továbbá betekintést nyerhetünk küldetéseikbe, s tovább folytatódik Igneel keresése is.

 

 

 

 

 

Fullmetal Alchemist Brotherhood 2009-2010  64 epizód

műfaj: kaland, darkfantasy, shounen

fma-b-a.jpg

A Fullmetal Alchemist: brotherhood a manga egy az egybeni adaptációja, hűen követi annak cselekményeit.

Az anime világában az alkímia egy olyan tudomány, amelynek segítségével az anyagot bárhogyan át lehet formálni, meg lehet változtatni. Az alkímia tudományának legnagyobb tabuja az emberi transzmutáció, vagyis tulajdonképpen a halottak feltámasztása. Ez a művelet még soha senkinek sem sikerült, az ilyen próbálkozások mindig balul sültek el. Edward és Alphonse Elric, akik gyerekkorukban elvesztik anyjukat, mégis megkísérlik őt feltámasztani. A próbálkozás nem sikerül, amelynek következtében Ed elveszti jobb karját és bal lábát, Al pedig egész testét. Ed egy páncélba transzmutálja Al lelkét, így sikerül megmentenie öccse életét is. Tanulva hibájukból, mindent arra tesznek fel, hogy megkeressék a módját annak, hogy egymás testét visszaállítsák.

 

 

 

 

 

Nanatsu no Taizai / Seven Deadly Sins 2014  24 epizód 4 évad

műfaj: kaland, fantasy, akció, természetfeletti, ecchi, shounen

nanatsu-no-taizai.png

Hét Halálos bűn az elnevezése a gonosz lovagok szövetségének, akik a múltban meg akarták dönteni Britannia királyságát, de végül a Szent Lovagok legyőzték őket. Tíz évvel később a Szent lovagok olyannyira megerősödtek, hogy a király meggyilkolása után magukhoz ragadták a hatalmat, és zsarnok módjára uralják az országot. Elizabeth, a király egyetlen leánya útra kél, hogy a Hét Halálos bűn segítségét kérje a trón visszaszerzése érdekében.

 

 

 

 

Hunter x Hunter 2011 2011-2014 148 epizód

műfaj: kaland, akció, shounen, fantasy

gon.jpg

A történet középpontjában egy fiatal fiú, Gon Freeccs áll, aki vadásszá akar válni, hogy megtalálja az apját. Annak ellenére, hogy apja hátra hagyta, Gon útra kell, hogy a nyomára akadjon. Az út során sokféle vadásszal és természetfeletti jelenséggel találkozik. Indul a Vadász Vizsgára, a vizsga során találkozik és összebarátkozik három másik vizsgázóval: Kurapikaval, Leorioval, Killua Zoldyckkal.

 

 

 

Ao no exorcist / Blue exorcist 2011  2 évad

műfaj: akció, vígjáték, shounen

blue-exorcist.jpg

Történetünk főhőse Okumura Rin, és ikertestvére Yukio, akik nagy békességben nevelkedtek egy pap, Fujimoto Shiro szárnyai alatt. A fiúk ugyan ikrek, de tökéletes ellentétei egymásnak: Rin harcias, forrófejű, a nagy ereje és hirtelen haragja miatt mindig csak bajt okoz, pedig általában jót akar. Yukio vele szemben a tökéletes minta diák. Kitünő tanuló, és minden álma, hogy orvos legyen. A vágya úgy tűnik teljesülni is fog, mivel felvételt nyer a legelitebb középsuliba, a True Cross Akadémiára. Ám pont azon az estén, hogy Yukio elköltözik furcsa lények jelennek meg Rin előtt. A monostort, ahol élnek démonok támadják meg. Fujimotóról kiderül, hogy a világ legjobb démonvadásza, Rin pedig a Sátán fia, akinek felébredt démoni ereje miatt valódi apukája úgy döntött, hogy eljön érte a Pokolból és nagy vérengzés közepette lecipeli magával Gehennába, a birodalmába. Fujimoto az élete árán menti meg a fiút, akit utolsó leheletével régi barátjához, Mephisto Pheleshez irányít. Rin dühtől, bűntudattól és bosszútól hajtva elhatározza magát: ő lesz a világ legjobb démonvadásza, és Sátánt a saját kezével fogja megölni.

 

 

 

 

Code Geass 2006 2 évad

műfaj: akció, sci-fi, mecha

code-geass.jpg

A 2010-es évben a Brit Birodalom, a Föld legnagyobb katonai hatalma, leigázza Japánt. 11-es körzetnek nevezik el, és bár gyors vereséget szenvedett, az ország továbbra is elszántan küzd a függetlenségért. Lelouch Lamperouge, Britannia száműzött hercege egy szerencsétlen véletlen miatt a két tűz közé kerül. Az összecsapásból el tud menekülni, egy különös lány, C.C megjelenésének köszönhetően, aki átadja neki a Geasst a "királyok hatalmát". Lelouch lassan felismeri a hatalom adta lehetőségét, amellyel tökéletes engedelmességre kényszeríthet bárkit, és elkezdi bosszúhadjáratát Britannia ellen.

 

 

One Punch Man 2015-2019 2 évad

műfaj: akció, paródia, shounen

                                                                                saitama.jpg

A történet főhőse Saitama, a címadó One Punch Man nevű szuperhős, akinek az évek során még a haja is kihullott, olyan keményen edzett azért, hogy hős lehessen. De ezzel végül olyan hatalmas erőre tett szert, hogy egyetlen egy  ütéssel képes legyőzni az ellenfeleit, ami rendkívül rövid csatákat eredményezett számára. Saitama így rövid idő alatt beleunt a hősködésbe, de azért töretlenül keresi a méltó ellenfelét, aki képes huzamosabb ideig szembeszállni vele.

 

 

 

 

Shingeki no Kyojin / Attack on Titan 2013  3 évad part 2

műfaj: shounen, akció, dark fantasy

eren.jpg

Száz évvel a történet kezdete előtt, óriási emberszerű, emberevő lények, a titánok, arra kényszerítették az emberiséget, hogy magas falakkal körülvett városokban elzárkózva éljen. A történet középpontjában Eren Jaeger (Jäger), és gyermekkori barátai Mikasa Ackerman valamint Armin Arlert állnak, akik élete örökre megváltozik a Kolosszális Titán megjelenésével, aki szülővárosuk lerombolását és Eren édesanyjának a halálát is okozza. Eren megesküszik, hogy bosszút fog állni, és visszaszerzi a titánoktól az emberiség szabadságát. Ennek megvalósításához Mikasával és Arminnal együtt csatlakozik a Felderítő Egységhez, ahhoz az elit csapathoz, akik a falakon kívül harcolnak a titánok ellen.

 

 

 

 

Boku no Hero academia 2016 -  4 évad

műfaj: shounen, akció, fantasy

bnha-deku.png

A világban az emberek nagy részének különleges, természetfeletti  képessége van. Akik az erejüket rossz dolgokra használják, azok a gonosztevők. Így jelent meg a hős szakma, akik a gonosztevőkkel harcolnak. Nagyon kevés ember van aki képesség nélkül születik, ugyanis ez egy igencsak apró tényezőn múlik, mégpedig, hogy az illetőnek van-e két ujjperc a kis lábujján. Főhősünk Midoriya Izuku is hőssé akar válni, annak ellenére, hogy neki nem lett semmilyen képessége. Egészen kiskorától oda van a szuperhősökért, főként az első számú hősért, All Mightért, a Béke Szimbólumáért. Mindenki, még saját édesanyja is azt mondta neki, hogy adja fel álmát, de ő nem tette, kitartóan tanult és jelentkezett az egyik legjobb hősképző akadémiára, a UA-re. Természetesen mindenki kinevette őt ezért, ahogyan azért is, amiért egy füzetbe különböző információkat és feljegyzéseket ír a hivatásos hősökről. Itt már feltételezhetjük, hogy Izuku a vesztébe rohan és semmi esélye arra, hogy hős legyen vagy egyáltalán felvegyék őt a hőstagozatra, de ekkor főszereplőnk ezt mondja: „Ez a történet arról szól, hogyan lettem a legnagyobb hőssé.” Főhősünk egy napon belefut egy gonosztevőbe, aki megtámadja őt, de jön All Might és megmenti. Midoriya ragaszkodott hozzá, hogy beszéljen a hősével és megkérdezte tőle, hogy lehet-e képesség nélkül hős. Erre All Might is nemleges választ adott neki, ettől pedig Izuku teljesen összetört. Már majdnem végleg feladta, amikor látta, hogy az előbb elfogott gonosztevő kiszabadult és elfogta egy óvodás kori barátját(Katsuki Bakugou),akin a gonosztevő képessége miatt egy hivatásos hős sem tud segíteni. Ekkor valami megmozdult Midoriyában és a gonosztevő felé kezdett rohanni, hogy megmentse barátját. All Might ezt később észrevette és segítségükre sietett, majd később, a történtek után megkereste Midoriyát és elismerte, hogy belőle is lehet hős. All Might ezután kiképzésben részesíti, hogy a fiú, mint utódja, átvehesse a képességét és bekerülhessen a UA Hőstagozatára. Midoriya hosszú, kemény és fájdalmas munkával befejezi a kiképzést, majd megszerzi All Might Képességét és a felvételi vizsgáját sikerrel zárja. Így megteszi első lépéseit a hőssé válás útján, amely hosszú és küzdelmekkel teli....

 

 

 

 

Haikyuu 2014 4 évad

műfaj: vígjáték, sport, shounen

                                            h-h.jpg

Mikor Hinata Shouyou meglátja a tévében a Karasuno középiskola ászát, a Kis Óriást, elhatározza, hogy egyszer ő is elismert röplabda játékossá válik. Az alsó-középiskolában viszont csak nehezen tud játszani, gyakorolni. Ezenkívül a magassága is megnehezíti helyzetét. Mégis minden idejét arra szenteli, hogy minél jobb és jobb legyen. Egy meccs adatik meg neki, ahol elhatározását erősíti a kimagaslóan tehetséges Kageyama Tobióval való összecsapása, megfogadja, hogy legközelebb nem veszít. Miután Hinata bekerül a Karasunóba és rendes röplabdaklub tagja lett, szembesülnie kell a ténnyel, hogy riválisa hirtelen a csapattársa lett.

 

 

 

 

Kimetsu no yaiba / Demon slayer 2019 26 epizód

műfaj: fantasy, akció, shounen

tanjirou.jpg

Ősidők óta legendák keringenek az erdőben lakozó, emberevő démonokról, és a démonvadászról, aki éjszakánként az erdőt járja. A Taisho-korabeli Japánban élő Kamado Tanjirou számára ez a mese hamarosan valósággá válik, mikor a családját lemészárolják a rémek, és egyedül a húga, Nezuko marad életben, aki viszont maga is démonná válik. Tanjirou útnak indul, hogy megtalálja az átok ellenszerét és visszaváltoztassa Nezukót emberré.

 

 

 

 

Inuyasha 2000 167 epizód

Inuyasha : The Final Act 2009 26 epizód

műfaj: akció, shounen, dráma

inuyasha-kagome.jpg

A történet Tokióban kezdődik. Egy középiskolás lány: Higurashi Kagome elszökött macskáját keresi, miközben betéved a családja tulajdonában lévő shinto szentélybe. A szentély lefedett kútja megnyílik és Kagome tovább zuhan egy portálon keresztül a múltba, eközben életre kelti Mukade Jourót, a százlábú szörnyet, a benne levő ékkő segítségével. Mikor Kagome magához tér, a feudális Japán Sengoku korszajában találja magát. Egy közeli faluban találkozik egy papnővel Kaedével. A papnőnek azonnal feltűnik, hogy Kagome szinte megszólalásig hasonlít halott nővérére, Kikyou-ra. Kaede elmeséli, hogy nagyjából ötven évvel azelőtt nővére akkor halt meg, mikor egy félszellem, InuYasha megpróbálta ellopni tőle a Négy Lélek Szent Ékkövét. Kikyou halálosan megsérült a harc során, de még sikerült neki egy mágikus nyílvesszővel a félszellemet egy fához szögeznie (A fa egy időfa – Goshinboku). Az Ékkövet végül Kikyou testével együtt elhamvasztották, hogy azt magával vigye a túlvilágra. Kiderül, hogy Kagome Kikyou reinkarnációja, és hogy az Ékkő az ő testében van. A százlábú démon rátámad a lányra, kitépi a testéből, majd lenyeli az ékkövet, ezzel még hatalmasabb erőre tesz szert. Mivel az ékkő, ha démon kezébe kerül, akkor megerősíti azt, de ha jó célokra akarják felhasználni, akkor egyszerűen megszűnik létezni, Kagome kénytelen kiszabadítani InuYashát, hogy az megküzdjön a démonnal. Nem sokkal azután, hogy visszaszerzik az Ékkövet, rögtön mások is megpróbálják elrabolni tőlük. Kagome véletlenül szilánkokra töri, a szilánkok pedig szétszóródnak az egész vidéken. A történet valódi cselekménye itt kezdődik és a főhősök kalandját meséli el, mialatt az Ékkő szilánkjai után kutatnak.

 

 

 

Ranma 1/2 1989 161 epizód

műfaj: akció, shounen, harcművészet, vígjáték

ranma.jpg

A történet egy fiúról, Saotome Ranmáról szól aki folyamatosan edzett kisgyermek korától 16 éves koráig különböző harcművészeteket. Az apjával, Saotome Genmával Kínába utazott , ahol a Jusenkyo tavainál gyakoroltak. Azonban azok a tavak el vannak átkozva, mivel mindegyikbe belefulladt valaki. Az édesapja és ő beleesett az egyikbe, ennek köszönhetően pandává változik, míg Ranma lánnyá, ha vizesek lesznek átalakulnak, és csak forró vízzel nyerik vissza az eredeti alakjukat. Az anime onnan indul, hogy visszaérkeznek Japánba a Tendo családhoz, mivel Tendo Soun megegyezett Saotome Genmával,  hogy eljegyezni a lányait Ranmával, akit még ő maga sem látott. A házasság által, amely két harcművész-családot egyesít, öregbíthető a dojo hírneve, és továbbvihető a következő generációkra.

 

 

 

 

 
 

 Archívum

Naptár
<< Január / 2021 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 625
30 nap: 235
24 óra: 7